PODIJELI

Startup “Silver monitor” Tihane Petričević proglašen je za najboljeg na 5. startup konferenciji Zagreb Connect koja je u srijedu, 5. prosinca, održana na Zagrebačkom velesajmu.

Radi se o pametnoj narukvici i softverskoj platformi za praćenje zdravlja starijih pacijenata, koji je, uz 160.000 kuna nagrađen i s dodatnih 60.000 kuna, te je ukupno osvojio 220.000 kuna.

Pet startupa osvojilo je svaki po 160.000 kuna, a to su; Omolab, Petra Reića, Wingo Nikoline Vučković, Zebra Cross Tihomira Juriča, Startowave Ivana Nikolića i Makabi Marko Vinceković.

Na Zagreb Connectu održano je finale Startup Factory na kojem se predstavilo 17 timova, koji su kroz intenzivnu edukaciju i vodstvo vrhunskih mentora u Zagrebačkom inovacijskom centru (ZICER) tijekom posljednja dva mjeseca razvijali svoje inovativne visokotehnološke ideje.

Konferencija je okupila više od 400 sudionika među kojima su bili vrhunski svjetski i hrvatski startup stručnjaci. Glavne teme konferencije bili su pre-seed investicije i ulaganja u ranim razvojnim fazama startupova, te iskustva domaćih startupova čiji su proizvodi osvojili globalno tržište.

Konferencija kroz inspirativne panel rasprave i key note govore potiče razmišljanje izvan okvira. Ona ohrabruje buduće poduzetnike na prihvaćanje izazova naprednih tehnologija novoga doba.
Ove godine Grad Zagreb je ujedinio svoja dva najznačajnija startup projekta, predakceleracijski program Startup Factory i konferenciju Zagreb Connect.

PODIJELI