PODIJELI

U srijedu, 5. prosinca, u prostoru kongresnog centra Forum Zagreb održana je početna medijska konferencija na kojoj je predstavljen projekt “Poboljšanje posjetiteljskog kapaciteta u svrhu održivog upravljanja Parkom prirode Medvednica“, KK06.1.2.01.0012.

Riječ je o projektu u sklopu kojeg će se, među ostalim, urediti dugo priželjkivani „Centar za posjetitelje Medvedgrad“.

Osim uređenja Centra za posjetitelje, projekt „Poboljšanje posjetiteljskog kapaciteta u svrhu održivog upravljanja Parkom prirode Medvednica“ predviđa i uređenje biciklističkih ruta, signalizacije unutar granica Parka te obogaćivanje edukativne i interpretativne ponude putem osmišljavanja niza programa, rekla ja na predstavljanju projekta ravnateljica Javne ustanove „Park prirode Medvednica”, dr. sc. Marina Popijač.

Dodala je da „ovaj projekt uključuje revitalizaciju cijelog kompleksa Medvedgrada uz postavljanje muzeološkog postava te izgradnju i signalizaciju biciklističkih staza na prostoru Parka prirode Medvednica, ali i na području grada Zagreba te će turisti na taj način dodatno biti obaviješteni o ponudi Parka prirode Medvednica“.

Projekt uključuje revitalizaciju cijelog kompleksa Medvedgrada, odnosno južnu kulu, veliki i mali palas.

Igor Kreitmeyer, pomoćnik ministra za zaštitu prirode iz Ministarstva zaštita okoliša i energetike, istaknuo je kako je „riječ o osiguranom iznosu od 30 milijuna kuna koji je čak deset puta veći od cjelokupnog godišnjeg budžeta Parka prirode Medvednica te da se na taj način značajno podiže ponuda Parka prirode Medvednica“. 85 posto troškova snosi Europska unija.

Milijun posjetitelja Parka može se nadati završetku projekta u listopadu sljedeće godine.

PODIJELI