PODIJELI

U sklopu 1. Svjetskog kongresa poduzetnika, projekta kojega je pokrenuo Međunarodni ekonomski forum „Perspektive“, u Svetoj Nedelji je otkrivena statua Aleja poduzetnika. Naknadno će biti smještena u jednu od ulica svetonedeljske gospodarske zone.

– Poduzetnik je osoba koja na sebe uzima rizik kako bi ostvarila dobit. Zbog toga im, mi političari, koji od njih i živimo, moramo odati počast. Najveća vrijednost Svete Nedelje, osim građana koji u njoj žive, jesu poduzetnici, vrijedni ljudi koji su ovdje pokrenuli svoje poslove – rekao je gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec.

U poduzetničkim zonama na području ovoga grada posluje oko 1500 poduzetnika, među njima i Mate Rimac, tvorac najbržega električnog automobila u svijetu. – Nije slučajno što prvu Aleju poduzetnika dobiva upravo Sveta Nedelja. To je grad u kojemu posluju brojni poduzetnici. Mi u Županiji poduzetništvo podržavamo nizom mjera, jer ako nema snažnog poduzetništva, onda se ni sve ostalo neće dobro razvijati – rekao je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Statuu Aleja poduzetnika zajedno su otkrili župan Kožić, gradonačelnik Zurovec te Bernd Hallier, predsjednik Europske akademije maloprodaje, i Zoran Sapurić, ministar u Vlade Republike Makedonije, države u kojoj će se Svjetski kongres poduzetnika održati 2019. godine. Inače, inicijativa za održavanje ovoga kongresa potekla je od međunarodnih ekonomskih stručnjaka i poduzetnika.

PODIJELI