PODIJELI

Nakon serije mailova sinoć i ujutro iz ureda gradonačelnika u kojima se otkazuju protokolarne obveze među kojima i nedolazak na večer Širokobriježana, znali smo da se događa nešto neuobičajeno, ali nismo mogli dobiti potvrđenu informaciju – što?

Napokon je Jutarnji list jutros objavio: “Gradonačelnik Zagreba, Milan Bandić, u petak je hitno hospitaliziran na KBC-u Zagreb, točnije u jedinici za intenzivnu skrb Klinike za plućne bolesti Jordnovac zbog plućne embolije. Posljedica je to, drže liječnici, trostrukog prijeloma potkoljenice koji ‘vuče’ više od mjesec dana. Razlog teškog gradonačelnikova zdravstvenog stanja je plućna embolija nastala zbog tromba odnosno krvnog ugruška koji je ušao u plućnu atreriju i smanjio dotok kisika u pluća. Takav tromb nerijetko kreće iz vene na nozi odnosno potkoljenice ili bedre.

Upravo prijelom potkoljenice na tri mjesta Bandića muči već duže vrijeme, a kako po običaju ne sluša liječnike ni prijelom nije uspio zaustaviti njegove “pohode” diljem grada, premda su mu liječnici sugerirali ‘poštedu’.”

Kako saznaje Jutarnji, Bandić je liječnicima rekao da požure s liječenjem jer u ponedjeljak mora na otvorenje spomenika Franji Tuđmanu!?

Iz gradske službe za informiranje upućen je dopis medijima:
“Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić dana 7. prosinca 2018. javio se u Klinički bolnički centar Zagreb, na Kliniku za plućne bolesti Jordanovac radi kašlja koji traje unazad nekoliko dana.
Učinjenom obradom na Klinici dijagnosticirana je embolija pluća s ishodištem bolesti iz desne potkoljenične vene.
Primljen je na postintezivnu njegu te se liječi sukladno svim smjernicama liječenja plućne embolije.
Kliničko stanje gradonačelnika je stabilno.”

PODIJELI