PODIJELI

Prema posljednjim informacijama iz kruga bliskih Milanu Bandiću, zagrebački gradonačelnik će u ponedjeljak izaći iz bolnice kako bi sudjelovao na otkrivanju spomenika prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu, a nakon toga će se vratiti u bolnicu na Jordanovcu gdje bi trebao mirovati najmanje tjedan dana.

Iako su mu liječnici preporučili mirovanje, Bandić će, prema najavama nekih bliskih mu osoba što su prenijeli neki mediji, na brzinu u ponedjeljak doći u 15 sati do prostora na raskrižju Vukovarske i Ulice HBZ-a kako bi prisustvovao događaju koji je željno očekivao mjesecima.

Neodgovorno od njega prema svojem zdravlju, ali nije to prvi put da je neodgovoran i neposlušan pacijent.

Iz Grada Zagreba stiglo je u nedjelju navečer priopćenje kako će Bandićeve funkcije preuzeti prof. jelena Pavičić Vukičević, dogradonačelnica:

“Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić trenutno se nalazi na liječenju, a tijekom tog perioda zamjenjivat će ga zamjenice gradonačelnika Grada Zagrebu dr. sc. Jelena Pavičić Vukičević i doc. dr. sc. Olivera Majić, a sukladno ovlastima propisanima Zakonom o Gradu Zagrebu i Statutom Grada Zagreba.”

Čini se kako Bandić neće biti na sjednici Skupštine Grada Zagreba u četvrtak, 13. prosinca, na kojoj će se raspravljati o proračunu.