PODIJELI

Policijska uprava zagrebačka i prošlog je vikenda provodila akciju pojačanog nadzora vozila i vozača.

U vrijeme provođenja akcije utvrđeno je ukupno 569 prometnih prekršaja, od čega je 85 prekršaja vozača s alkoholom, zatim 162 prekršaja nepropisne brzine, 38 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 24 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, 10 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava i 2 pod zabranom, 6 prekršaja upravljanja neregistriranim ili tehničkim neispravnim vozilom i 240 ostalih prekršaja.

Najveće zabilježene koncentracije alkohola kod vozača i vozačica su:

– u nedjelju, 9. prosinca u 19.50 sati, 61-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka Ulicom Ilije Gregorića u Prigorju Brdovečkom u smjeru sjevera pod utjecajem alkohola u organizmu od 2,26 g/kg, isključen je iz prometa.

– u nedjelju, 9. prosinca u 1.10 sati, 41-godišnjakinja je upravljala osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka Hochmanovom ulicom u smjeru juga pod utjecajem alkohola u organizmu od 1,05 g/kg, isključena je iz prometa.

Od 85 prekršaja vozača s alkoholom u krvi ili odbijanjem alkotestiranja, kod 22 vozača (25,9%) je alkotestiranjem utvrđena koncentracija alkohola u organizmu veća od 1,5 g/kg, a evidentirano je 20 mladih vozača (23,5%) kojima je izmjerena koncentracija alkohola u nadzoru prometa.

PODIJELI