PODIJELI

U Superligi odbojkašica posljednjih nekoliko utakmica zagrebački Olimpik igra u jačem sastavu nego na početku sezone nakon što je klubu pristupila hrvatska reprezentativka Bernarda Brčić.

Brčić je prva tehničarka hrvatske seniorske reprezentacije, a ove sezone nije uspjela pronaći zadovoljavajući angažman u inozemstvu i odlučila je pristupiti amazonkama iz OK Olimpika. Bernarda je u klubu malo više od mjesec dana.

Kako ste se odlučili na Olimpik i kakav je dogovor s klubom?
– Odlučila sam se doći u Olimpik nakon razgovora sa sportskim direktorom kluba Franom Žanićem koji mi je ponudio uvjete te je dogovor da ovdje treniram i igram dok ne nađem angažman u inozemstvu.

Kako gledate na rad i funkcioniranje kluba?
– S radom i funkcioniranjem kluba sam izrazito pozitivno iznenađena, dobro se radi, klub je lijepo posložen, atmosfera u ekipi je odlična te mogu reći da je Olimpik za hrvatske prilike organiziran na vrlo visokoj razini.

Slijedi nastavak kvalifikacija za EP s reprezentacijom, što očekujete u idućoj godini?
– S reprezentacijom nas sad u siječnju čekaju kvalifikacije za Europsko prvenstvo iako smo se na EP već plasirale, motivirane smo pobijediti i u posljednje dvije utakmice kvalifikacija. Nakon toga nam slijedi Zlatna liga te Europsko prvenstvo ovo ljeto, gdje se želimo pokazati u najboljem svjetlu.