PODIJELI

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Andrija Mikulić (HDZ) u utorak je na konferenciji za medije izjavio kako je uvjeren da će proračun Grada Zagreba za 2019. biti usvojen na sjednici Skupštine u četvrtak, 13. prosinca.

Naglasio je da je proračun Grada Zagreba najvažniji financijski i politički dokument Skupštine u jednom sazivu.

– Na proračun za 2019. godinu predložili smo pet amandmana. Jedan od tri milijuna kuna jer nam je bitna sigurnost djece i učitelja u škola te će se ugraditi videonadzor, 30 milijuna kuna za sanaciju južnog prilaza mostu Mladosti, 10 milijuna kuna za izgradnju prve faze škole na Bukovcu, 36 milijuna kuna za nastavak Branimirove, produžetak Oporovečke… Ponosni smo na amandman povećanja pomoći hrvatskim braniteljima s 400 tisuća kuna za božićnice i uskrsnice, to su oni koji imaju naknade manje od 1500 kuna, kao i amandman za potrebe u javnom sportu. Ovi amandmani pokrivaju javne potrebe, infrastrukturu i socijalu. Oni se moraju započeti, zacrtani su. Oni koji su započeti moraju se nastaviti i realizirati – napomenuo je Mikulić.

Dodao je da ako se može utjecati na razvoj projekata i dati doprinos gradu, nikome ne treba biti u interesu da se ide na izbore ukoliko se ne prihvati proračun, jer bi ti izbori toliko koštali da bi se tim novcem moglo izgraditi dva nova vrtića. Uvjeren je da će kod skupštinskih zastupnika prevladati razum i da će prihvatiti proračun Grada Zagreba za 2019. godinu.