PODIJELI

Nogometaši Dinama u četvrtak od 21 sat na Maksimiru igraju utakmicu 6. kola Europske lige protiv belgijskog Anderlechta.

Zagrebački klub je prvi na ljestvici skupine D i nakon 49 godina igrat će europske službene utakmice u proljeće.

– Želimo završiti sezonu s dvjema pobjedama, momčad ima dovoljno energije i snage, na raspolaganju nam je preko 20 igrača tako da, kao što sam puno puta rekao, ne mogu pogriješiti koga god da izaberem. Dakako, želimo pobijediti Anderlecht, to nam je vrlo važno zbog… Ma, zbog svega! Ponajprije zbog nas da bismo europsku polusezonu završili uspješno, ali i zbog hrvatskog nogometa kako bismo podignuli naš koeficijent u Uefi što bi nam u skorije vrijeme omogućilo dva predstavnika u Ligi prvaka – rekao je na konferenciji za medije trener Nenad Bjelica.

Koliko je Anderlecht danas drukčiji u odnosu na dvoboj u Bruxellesu?

– Njihov trener dosta mijenja momčad, mijenja i sustav i igrače, traže dobitnu kombinaciju. U belgijskom prvenstvu ne primjećujemo velika poboljšanja što se tiče rezultata. Možda im je igra malo bolja, ali rezultati su ispod očekivanja za tako renomirani klub. Vidjet ćemo u kakvom će sastavu istrčati, ali nas to ne zanima previše. Fokusirani smo na sebe i na naše igrače, na svoj zadatak, a to je da pristupimo maksimalno ozbiljno. Svejedno nam je tko je s druge strane.

Slično razmišlja i Petar Stojanović.

– Stvarno je dobra atmosfera u momčadi, svi smo spremni, još nas čeka zadnji trening prije utakmice. Naravno da želimo pobjedu kako bismo na najbolji način završili natjecanje u skupini Europske lige. Poštujemo suparnika, ali dobro znamo i svoje kvalitete. Želimo od prve minute pokazati tko je domaćin i tko je najbolji u skupini.