PODIJELI

Zagrebačka kriminalistička policija dovršila je istragu nad 28-godišnjakom zbog sumnje da je u kafiću “News Bar” počinio kazneno djelo prijetnje na štetu 49-godišnjaka te kazneno djelo dovođenja u opasnost života na štetu sedam osoba.

Kafić u Ulici kneza Domagoja bio je u središtu pozornosti i prije dva tjedna kada je u njemu aktivirana bomba.

Dvadesetosmogodišnjak je u utorak, 11. prosinca, oko 13.30 sati, nakon što se srušio s visokog barskog stolca, pao a zatim ustao, uputio do dijela ugostiteljskog objekta u kojem je bio 49-godišnjak koji je u tom trenutku bio u društvu znanca te bez ikakva povoda počeo galamiti.

U jednom trenutku iz pojasa hlača izvadio je manji crni pištolj, počeo prijetiti oštećenom, usmjerio pištolj prema njemu te ga istjerao kroz stražnja vrata na dvorišnu terasu lokala i ponovno zaprijetio. Tada je do njih došao konobar koji je spriječio daljnji sukob i uspio primiriti osumnjičenog, dok se oštećeni zbog straha za vlastiti život udaljio s mjesta događaja.

Nakon toga osumnjičeni se vratio u kafić, nastavio vikati te u jednom trenutku, držeći pištolj u ruci, prišao stražnjim vratima i u staklo vrata ispalio hitac, čime je doveo u opasnost život konobara i šestero gostiju. Zatim se udaljio iz ugostiteljskog objekta.

Još nepoznati počinitelj prije dva tjedna u istom kafiću aktivirao je improviziranu eksplozivnu napravu, pri čemu je oštećeno nekoliko stakala na stanovima i poslovnim objektima.