PODIJELI

Triler iz House of Cards u Gradskoj skupštini! Hoće li institucije napokon odraditi svoj posao i raščistiti današnju priču koja je, kako se čini, Gradu Zagrebu donjela proračun političkom trgovinom, rekao je Renato Petek nakon iznenađujućeg ishoda glasovanja.

“Očito je da u Skupštini Grada Zagreba, kao i u Hrvatskom saboru, postoje osobe bez integriteta ili oni koji su kao roba na traci. Kupujući njihove ruke gradskim novcem gradonačelnik Bandić mijenja rezultate demokratskih izbora po uzoru na Franju Tuđmana u devedesetima. Netko zloban bi mogao reći da nije čudno da je đak učitelju podigao spomenik”, kaže Petek.

“Jedino pošteno bilo bi izaći na izbore i ponuditi građanima mogućnost da izaberu zastupnike i odrede se prema radu gradonačelnika i oporbe. Dogodilo nam se da su kolegice i kolege, na neki način, ucijenjeni podržati proračun kako bi trgovačka koalicija nastavila “bandićevanje” Gradom Zagrebom, u korist gradonačelnika, njegovih partnera, kumova i prijatelja, što sam prokazao u brojnim dokumentima i potencijalnim slučajevima korupcije tijekom posljednjih godinu i pol dana”, zaključuje Petek.

PODIJELI