PODIJELI

U nedjelju, 16. prosinca više od 2.500 trkača iz čak 29 zemalja svijeta kostimiranih u vilenjake, sobove, Djedove Božićnjake i druge likove iz mašte protrčat će i prehodati najatraktivnijim adventskim lokacijama u sklopu jedinstvene utrke Zagreb Advent Run.

Ovogodišnje izdanje utrke posvećeno je borbi protiv dijabetesa, bolesti koja je četvrta po uzroku smrtnosti u Hrvatskoj.

Utrka kreće u 10 sati, a trči se na 5 i 10 km, a novost je da se ove godine pridružuju i svi oni koji žele prehodati utrku na 5 km, kao i nordijski hodači. Utrka je humanitarnog karaktera te će se dio sredstava prikupljenih od kotizacije utrke donirati Hrvatskom savezu dijabetičkih udruga za potporu njihovim projektima i programima.

Osim toga, stručnjaci Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ svim posjetiteljima će mjeriti razine šećera u krvi i kontrolirati krvni tlak, a njihovi kineziolozi savjetovat će posjetitelje o dobrobitima vježbanja, dok će ih nutricionisti savjetovati o pravilnoj i uravnoteženoj prehrani.

Zbog provođenja mjera osiguranja na dan utrke doći će do izmjena regulacije prometa užeg gradskog središta. Ulica Isidora Kršnjavog bit će zatvorena za sav promet od 8 do 12:30 sati.

Pred sam početak utrke, oko 9:50, promet će se zatvoriti i u cijelom središnjem dijelu grada kojim utrka prolazi: Ulica Isidora Kršnjavog – Žerjavićeva – Petrinjska – Đorđićeva – Zrinjevac – Praška – Trg bana Josipa Jelačića – Ilica – Krajiška – Kordunska – Klaićeva – Primorska – Deželića – Kačićeva – Kršnjavog.

Iz policije je najavljeno kako će promet biti zatvoren do 12:30 sati.

U periodu od 9.40 do 12.30 sati bit će obustavljen tramvajski promet središnjim gradskim trgom te će tramvajske linije koje uobičajeno prometuju preko Trga bana Josipa Jelačića prometovati obilazno preko Glavnog kolodvora i nastaviti dalje na svoje trase.

Autobusna linija 118 (Trg Mažuranića – Voltino) će u vremenu od 8 do 12.30 sati prometovati skraćeno i to na relaciji od Voltinog do Ulice Božidara Adžije. Autobusi će sa stajališta u zoni Adžijine i Magazinske ulice polaziti pet minuta kasnije u odnosu na uobičajeni raspored, dok vremena polazaka autobusa iz Voltinog ostaju nepromijenjena.

Utrka ujedno onemogućuje prometovanje turističkog vlakića koji će voziti od 12.40 sati, dok će Veseli božićni tramvaj prvi polazak ostvariti u 13 sati te će dalje prometovati prema uobičajenom rasporedu.

Elektro vozila na turističkoj plavoj liniji u nedjelju neće prometovati.

PODIJELI