PODIJELI

Od subote, 15. prosinca 2018., do utorka, 15. siječnja 2019. godine, poštari će zvoniti na vrata privatnih domova i poslovnih prostora ali ne da bi donijeli pošiljke, već da bi očitali stanje potrošnje na plinskim brojilima.

Očitavanje stanja plinskih brojila za kategoriju kućanstava obavljat će se na distributivnom području Gradske plinare Zagreb te se planira očitati stanje potrošnje na oko 220.000 plinskih brojila u Zagrebu, Velikoj Gorici i Zaprešiću te u općinama Brdovec, Marija Gorica, Dubravica i Pušća.

U sklopu projekta Digitalni poštar svi poštari opremljeni su pametnim telefonima i prijenosnim pisačima koje rabe u svakodnevnom radu, a osim za dostavu pošiljaka, svoje uređaje mogu koristiti i za očitanje plinskih brojila.

Iz Hrvatske pošte mole sve korisnike Gradske plinare Zagreb da poštarima omoguće ulazak u prostor u kojem se nalazi plinsko brojilo te da im osiguraju neometan prilaz brojilu.

Građani i poslovni subjekti u čijim prostorima neće biti očitano stanje plinskog brojila dobit će u svoje kućne kovčežiće obavijest na kojoj je istaknuto kako mogu dogovoriti ponovni dolazak poštara i očitanje stanja plinskog brojila, napominju iz Hrvatskih pošta.