PODIJELI

Najvažnija utakmica hrvatskog klupskog ragbija na rasporedu je u subotu, 15. prosinca, od 13 sati na igralištu pored Kineziološkog fakulteta u Zagrebu, gdje se za naslov prvaka bore igrači Mladosti i splitske Nade.

Dvije najbolje momčadi nakon osnovnog dijela Prvenstva Hrvatske, u velikom finalu odlučivat će o prvaku. a naslov brani splitski klub.

Nakon 10 odigranih kola, kao i prošle godine, na ljestvici je prva završila Mladost. Zagrepčanima, koji već godinama love naslov prvaka, titula je prošle godine izmakla za dlaku; nakon tri pobjede u nizu nad najvećim rivalima, dvije u prvenstvu te još jednom u kupu, što je pothvat koji nitko prije nije ostvario, Nada je odlično odigrala u najvažnijoj utakmici osvojivši 16. uzastopni naslov.

Ove godine situacija je nešto izjednačenija; od dvije odigrane međusobne utakmice, prvo je Nada slavila u Splitu rezultatom 14:10, a nakon toga Mladost u Zagrebu s 27:20.

Mladostaši žele do svog prvog naslova prvaka i time bi, ako uspiju, prekinuli višegodišnje frustracije. Iz Splita je najavljen veći broj navijača, a isto se očekuje i sa strane domaće momčadi, što daje dodatnu draž završnici natjecanja.