PODIJELI

U utakmici 11. kola košarkaške ABA lige košarkaši Cedevite pobijedili su Mornar u Baru sa 103:102.

Prvo ime dvoboja bio je Amerikanac Jacob Pullen koji je od 30 postignutih koševa, 28 postigao u drugom poluvremenu.Pullen je u posljednje 42 sekunde zabio četiri koša kojima je Cedevita osigurala pobjedu. Kod Cedevite je Stipanović postigao 18 koševa, a Cook 17, dok je domaćine predvodio Waller (28).

– Mornar je pokazao i danas da je napadački izvanredna ekipa. Pogodili su jako teške šuteve i utakmica je završila sa po 100 zabijenih poena od obje ekipe. Danas smo bili u skraćenoj rotaciji. Nažalost, Karlo se ozlijedio, tako da smo imali problema. Rotirali smo, ali drugo poluvrijeme igrali smo pametno, hrabro, pogodili smo šuteve i nešto smo i obranili. Ovo je na kraju vrlo važna pobjeda. Oni se bore za opstanak i jako su danas bili nabrijani. Ova pobjeda daje nam zalog za Budućnost. Iako nas dosta nedostaje, pokazali smo da možemo i da možemo još bolje u drugom dijelu sezone, rekao je centar Cedevite Andrija Stipanović nakon utakmice, a onda i dodao o Pullenu:

– On je nevjerojatan. Mi smo mu rekli na poluvremenu da samo nastavi šutirati jer je on nevjerojatan igrač i odličan strijelac. To je danas pokazao u drugom poluvremenu. Na nama je samo da mu napravimo dobre blokove i to je sigurno koš.

Cedevita je treća sa 7 pobjeda i četiri poraza, a Mornar je deseti s omjerom 3-8.