PODIJELI

Iz zagrebačkog SDP-a upozoravaju na visoke iznose potrošene na nabavku i ukrašavanje božićnih drvaca, ovog puta u Gradskoj četvrti Črnomerec.

U sklopu akcije “Svaki tjedan ogranak jedan”, članovi MO SDP-a Črnomerec obišli su Gornju Kustošiju i Lukšić.

Kod rotora u Kustošijanskoj 285 zatekli su božićno drvce koje je ‘ukrašeno’ s jednom svijetlećom trakom, a u Planu komunalnih aktivnosti za 2018. godinu piše da je za to utrošeno 10.000 kuna (na fotografiji lijevo).

Božićno drvce koje je postavljeno kod kuće u Ulici Lukšić 35  (pored autobusne stanice, op. p.) koštalo je i više. Zajedno s postavljanjem i ukrašavanjem utrošeno je 30.000 kuna (na fotografiji desno).

Po istom planu, i za drvca na Trgu dr. Franje Tuđmana i terminalu Črnomerec potrošeno je po 30.000 kuna.

“U ovom mandatu svjedočimo bestidnom i bahatom trošenju sredstava poreznih obveznika ovoga grada od strane Vijeća gradske četvrti. Trgovačka koalicija HDZ + Stranka rada i solidarnosti sa satelitima koji ih podržavaju, razbacuju se novcima poreznih obveznika.
Svjedočili smo ovog proljeća nenormalno visokim novčanim sredstvima koja su se izdvajala za uređenja dječjih igrališta, parkova, školskih igrališta do ovog slučaja ukrašavanja božićnih
drvaca u parkovima. U VGČ-u Črnomerec, u Planu komunalnih aktivnosti za 2018. godinu za taj posao, za nabavku i ukrašavanje 3 odnosno 4 bora, predviđeno je 100 tisuća kuna. Ne želimo sad uspoređivati na što se moglo kvalitetnije utrošiti taj novac, no vjerujemo da će se svi složiti da je 100 tisuća kuna za nabavku i kićenje 3 odnosno 4 bora definitivno previše. Komunalni problemi s kojima se bore stanovnici rubnih dijelova grada Zagreba godinama se ne rješavaju. Vijeće gradskih četvrti u svom djelokrugu rada ima i rješavanje mnogih takvih problema, no ono se ne bavi time već pokušava na sve načine većinu proračunskog novca spremiti u džep vladajućih i njihovih saveznika. Javna je tajna da su sve komunalne aktivnosti višestruko precijenjene samo zato kako bi se dio novca prelio vladajućima u džep.
Apeliramo na Vijeće Gradske četvrti da prestane trošiti ogromne svote novca na ovakve“dekoracije“ i da počne svoja sredstva trošiti na konkretne stvari koje će omogućiti građanima bolji život,” piše u priopćenju zagrebačkog SDP-a.