PODIJELI

Blok Badel mogao bi uskoro u realizaciju nakon što su u ponedjeljak zastupnici Gradske skupštine većinom glasova prihvatili prijedlog gradonačelnika Milana Bandića.

Blok Badel nalazi se omeđen Vlaškom, Šubićevom, Martićevom i Derenčinovom. Na natječaju za izradu idejnog urbanističko- arhitektonskog rješenja, raspisanom 2012. godine, prvo mjesto (na fotografiji) osvojili su portugalski arhitekti Luís Pedro das Neves Pereira i Pablo Rebelo.

Sredstva za provođenje Odluke o realizaciji gradskog projekta Blok Badel (Vlaška – Šubićeva – Martićeva – Derenčinova) osigurana su u proračunu Grada Zagreba za 2018. U odluci se navodi kako je za realizaciju gradskog projekta Blok Badel, potrebno provesti postupak izrade i donošenja Urbanističkog plana uređenja Vlaška – Šubićeva – Martićeva – Derenčinova.

U nastavku 18. sjednice Gradske skupštine prihvaćen je i prijedlog o izradi Urbanističkog plana uređenja Veliko Polje, te konačni prijedlozi odluka o izmjenama i dopunama odluka o donošenju Urbanističkog plana uređenja “Gradišćanska – Cankarova – Ulica baruna Filipovića” kao i o donošenju Urbanističkog plana uređenja Dubravica – Karažnik.

Također, Gradska skupština usvojila je gradonačelnikov prijedlog odluke o izradi Urbanističkog plana uređenja Bornina – Erdödyjeva – Branimirova – Domagojeva kojom se predlažu smjernice za revitalizaciju tog bloka. Dio zemljišta u tom bloku , 10.000 m2 je ove godine kupila tvrtka VMD Model od Adris grupe.

PODIJELI