PODIJELI

U hotelu Panorama u ponedjeljak je proslavljeno 70 godina Gradskog stolnoteniskog kluba Zagreb.

Priča je krenula u siječnju 1948. godine. U Zagrebu se, u maloj dvorani Doma grafičara, okupila skupina mladića i djevojaka, mahom studenata i namještenika grafičke struke, koji su željeli igrati “pravi” ping-pong. Tko je mogao tada slutiti da će to prerasti u jedan od najuspješnijih hrvatskih klubova.

Krenuli su kao Grafičar, kasnije su bili Borac, Poštar, Vjesnik, Večernji list, a naposlijetku nose ime GSTK Zagreb. U tih 70 godina u riznicu su pospremili pet naslova Kupa europskih prvaka, 2 naslova Kupa Nancy Evans, 30 naslova državnih prvaka, osam puta bili su osvajači Kupa, dva puta osvajači Kupa velesajamskih gradova. U 2001. dodijeljena im je nagrada za sport “Franjo Bučar”, a za momčad godine Grada Zagreba proglašeni su 2005. godine.

– Ovaj klub pamtim kao Vjesnik, najbolji klub na svijetu, Dream team. Budućnost nije loša, naravno uvijek uvijek može bolje, ali treba istaknuti da su u ovom klubu stvoreni mnogi vrlo dobri igrači. Uostalom, sadašnja reprezentacija je sastavljena od tih igrača, a po meni su oni europski vrh. Klub ima odlične uvjete, jedne od najboljih u Europi, mi pomažemo koliko možemo, a na njima je da se bore i rade – istaknuo je Zlatko Pospiš, predsjednik HSTS-a.

– Te 1986. sam prvi put došao u klub. Nije mi bilo svejedno, bio je to moj prvi odlazak od kuće. Nakon razgovora s tadašnjim trenerom Marijanom Odorčićem stigao sam u klub di su već bili Tova, Škora, Jurčić i vrlo brzo smo ostvarivali odlične rezultate. U tri godine dvaput smo bili prvaci. Nakon nekog vremena vratio sam se u klub gdje smo ponovno ostvarivali odlične rezultate. Malo je nedostajalo da izborimo finale Lige prvaka. Ovo je klub s takvom tradicijom i uspjesima, velikan! Teško mi je što s nama nema Šurbe, no drago mi je da su ovdje s nama dio te priče Čordaš i Vukušić, koji nas je podsjetio na te njihove zvjezdane trenutke. Mi smo dolazili njihovim putem, no nismo postigli takve rezultate kao oni – kazao je naš legendarni stolnotenisač Zoran Primorac, koji je, olimpijsku medalju osvojio dok je bio član Vjesnika.

PODIJELI