PODIJELI

Započela je prodaja ulaznica za utrke Svjetskog skijaškog kupa na medvednici pod objedinjenim nazivom Snježna kraljica.

Ako već niste među onim tisućama koji svake godine dobiju akreditacije za razne VIP prostore ili im netko pokloni ulaznice, onda ćete za ženski slalom platiti 30 kuna, a za muški slalom 60 kuna (djeca od 7 do 15 godina plaćaju manje, a za one do 7 godina starosti je slobodan ulaz). Ulaznice su u prodaji od ponedjeljka, 17. prosinca.

U cijenu ulaznica uključen je i prijevoz do Sljemena s Mihaljevca ili iz Stubičkih Toplica, a organizatori su se pohvalili kako je za gledatelje osigurana hrana i piće koje oni neće trebati platiti.

Skijašice se natječu u subotu, 5. siječnja 2019. godine, a prva vožnja počet će u 13 sati, druga tri sata kasnije. Skijaši će voziti 6. siječnja, prva vožnja je u 12:30, dok je druga na rasporedu 15:30 sati.

Osim malog broja gledatelja koje se želi privući ićem i pićem, organizatore, Hrvatski skijaški savez (HSS) brinu i financije. Nema više Ivice i Janice da privlače gledatelje i tvrtke koje su voljne sponzorirati.

Manje zanimanje gledatelja ne znači da se smanjila količina prostora za tzv. VIP goste te će se i na njih ove godine potrošiti ogroman novac.

Na početku, dok je bila samo jedna utrka, ona skijašica, budžet je bio oko 28 milijuna kuna, s godinama se i smanjivao, bio između 21 do 24 milijuna kuna, da bi utrka početkom 2018. imala budžet 19,5 milijuna kuna.

Iako Grad Zagreb puni budžet utrke s četvrtinom iznosa (ne računajući prijevoz gledatelja i sl.), HSS je nakon ovogodišnje utrke tražio dodatnu financijsku pomoć od 980.000 kuna, jer je ostao dug prema dobavljačima.

Čini se da su se u HSS-u odlučili za novu taktiku, jer sada im je, piše u Aktima gradonačelnika od 3. prosinca, odobrena financijska potpora za ‘dodatne radove’ od 2.616.500 kuna koje za utrku u 2019. godini moraju napraviti u 2018. godini.

A nećemo se začuditi ako im i nakon utrke 2019., zbog manjka sponzora, sjedne još nekoliko dodatnih stotina tisuća kuna kao i nakon ovogodišnje utrke.