PODIJELI

Članovi Hrvačkog kluba Sesvete osvajali su svjetske i europske medalje, pojedinačne naslove prvaka Hrvatske, klub je deset godina, od 2008. do 2017. godine bio i najuspješniji klub Hrvatske, ali u vitrinama je nedostajao jedan pehar. Pehar pobjednika Hrvatske hrvačke lige grčko-rimskim stilom.

I napokon, podignuo ga je u subotu, 22. prosinca, predsjednik kluba Miše Kutleša u dvorani Srednje škole Jelkovec gdje je održan dvoboj 10. kola Sesvete – Sesvetski Kraljevec.

Oko 200 gledatelja okupilo se u dvorani na derbiju istoka Zagreba, trećina dvorane za Sesvete, trećina za Sesvetski Kraljevec, a ostatak su bili neutralci, ljubitelji hrvanja. Unatoč činjenici da su Sesvete naslov prvaka osigurale i prije ovog dvoboja, nije to bio običan hrvački dvoboj, osjetila se neka napetost u zraku, ona prva sportska, jer veliki su rivali ova dva kluba iz susjednih dijelova Zagreba.

A to se najbolje moglo osjetiti u dvoboju kategorije 82 kilograma. Poveo je Filip Sačić iz Sesvetskog Kraljevca protiv Bože Starčevića, dignuli su se navijači gostiju, počelo se oriti dvoranom „Fićo, Fićo!”, a onda s druge strane „Božo, Božo!”. Krenule su i reakcije na sudačke odluke, digle su se i klupe oba kluba na noge, a Starčević je preokrenuo donijevši važan bod za Sesvećane.

Na kraju 6:4 pobjeda za Sesvete i početak velikog slavlja.

– Imali smo odličnu sezonu, nije bilo jednostavno, ali sretni smo što smo osvojili naslov – kratko nam je rekao trener Sesvećana Hrvoje Šavuk, a predsjednik kluba Miše Kutleša s osmijehom primao je čestitke od mnogobrojnih hrvača za povratak naslova prvaka Hrvatske u Zagreb nakon sedam godina.

– Ovo nam je nedostajalo, ovo smo čekali. U klubu trenira oko 300 djece, Sesvete vole hrvanje i ovo nam mnogo znači. Početkom siječnja 2019. kreću i radovi na preuređenju naših prostora u kojima se trenira. Trajat će četiri mjeseca i nakon toga će naši članovi imat odlične uvjete – rekao nam je Kutleša.

A Sesvetski Kraljevec? Unatoč drugom porazu u sezoni od Sesveta, mogu biti ponosni što su oduzeli susjedima naslov najuspješnijeg kluba u Hrvatskoj.