PODIJELI

Policijski službenici PU zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad maloljetnikom za kojeg se sumnja da je na križanju Vukovarske i Miramarske počinio kazneno djelo pokušaja ubojstva i pokušaja nanošenja teške tjelesne ozljede.

Oko 23.45 sati po dojavi Hitne medicinske pomoći koja je pružala pomoć ozlijeđenom mladiću na križanju Vukovarske i Miramarske dolaskom policijskih službenika Policijske uprave zagrebačke utvrđeno je da se radi o dvojici mladića, 23-godišnjaku (hrvatski državljanin) i 18-godišnjaku (državljanin Republike Slovenije).

Nakon pružene im medicinske pomoći u KB Dubrava, konstatirano je da su obojica lakše ozlijeđena, odnosno da je stariji zadobio reznu ranu u dijelu noge, a drž. Slovenije ubodnu ranu u tijelo te rezne rane po licu i udovima.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da se slovenski državljanin nalazio u ulici Ivana Lučića kad mu je prišlo nekoliko mladića s kojima su bili 23-godišnjak i osumnjičeni maloljetnik za ovo djelo.

Nakon verbalnog sukoba grupe mladića sa slovenskim državljaninom, osumnjičeni maloljetnik ga je napao, a na što je reagirao 23 –godišnjak iz društva osumnjičenika i to na način da se postavio između njih dvojice. U tom trenutku, naguravanja i tjelesnog sukoba, osumnjičeni maloljetnik posjekao je nožem 23-godišnjaka, a potom napao i slovenskog državljanina kojem je, osim reznih zadao i ubodnu ranu. Nakon toga osumnjičeni maloljetnik otišao je s mjesta sukoba.

Policijski službenici sljedećeg dana, 21. prosinca su pronašli osumnjičenog maloljetnika te ga priveli u službene prostorije na kriminalističko istraživanje.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju maloljetnik je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.

PODIJELI