PODIJELI

Zagrebačka policija prošlog je vikenda provodila pojačani nadzor u prometu.

U vrijeme provođenja akcije utvrđeno je ukupno 448 prometnih prekršaja, od čega je 85 prekršaja vozača s alkoholom, 140 prekršaja nepropisne brzine, 23 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 14 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, šest prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava, jedan pod zabranom, tri prekršaja upravljanja neregistriranim ili tehnički neispravnim vozilom i 176 ostalih prekršaja.

Najveća zabilježene koncentracije alkohola kod vozača i vozačica, objavljeno je na stranicama PU zagrebačke, su:

– u nedjelju, 23. prosinca u 1.50 sati, 53-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka te mu je u nadzoru prometa kod raskrižja s Ulicom Milke Trnine izmjerena koncentracija od 4,90 g/kg alkohola u organizmu.

– u nedjelju, 23. prosinca u 2.20 sati, 31-godišnjakinja upravljala osobnim automobilom pulskih registarskih oznaka te joj je u nadzoru prometa kod raskrižja s Ulicom Milke Trnine izmjerena koncentracija od 0,72 g/kg alkohola u organizmu.

Tijekom provedbe akcije evidentirane su dvije osobe koje su odbile preliminarno testiranje na uređaju za droge. Od 85 prekršaja vozača s alkoholom u krvi ili odbijanjem alkotestiranja, kod 22 vozača (25,9%) alkotestiranjem utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu veća od 1,5 g/kg, a evidentirano je 10 mladih vozača (11,8%) kojima je izmjerena koncentracija alkohola u nadzoru prometa.

PODIJELI