PODIJELI

Tomislav Stojak, predsjednik zagrebačkog HNS-a, u četvrtak je poručio gradonačelniku Zagreba Milanu Bandiću da je završilo vrijeme brojanja na grah i da školstvo treba ići naprijed.

Stojak, zastupnik gradske skupštine, komentirao je nedavnu izjavu Bandića kojom se okomio na ministricu obrazovanja Blaženku Divjak i eksperimentalnu reformu Škola za život.

– Nikako nam nije sjela jedna nedavna izjava gradonačelnika kada je napao ministricu Divjak rekavši da je on učio računati na grah i da ne razumije što će djeci u školama tableti. Smatramo da smo s graha preko brojalice došli do udžbenika i tableta, jer je to ipak nešto što mi kao europski građani zaslužujemo, a pogotovo naša djeca, učitelji i profesori – naglasio je Stojak.

Dodao je i kako je ponosan na kurikularnu reformu koja će, kako je Stojak rekao, zahvaljujući HNS-ovoj ministrici Divjak od iduće godine biti uvedena u sve škole.

Osim o udžbenicima, prvi čovjek zagrebačkog HNS-a je komentirao i posljednje događaje na skupštini Grada, odnosno prihvaćanje proračuna Zagreba za 2019. godinu, nakon što su tri dotadašnja oporbena zastupnika podržala proračun koji su predložili Bandić i koalicijski partneri.

– Nije greška napraviti grešku već je greška ponavljati istu grešku, a to se dogodilo na prošloj sjednici kada je postojala ogromna prilika da se lošoj politici zagrebačkog gradonačelnika i njegovoj gradskoj upravi kaže dosta. Većina koja je izglasala ovaj proračun nema nikakav legitimitet i Skupština u takvom odnosu snaga neće moći normalno funkcionirati – završio je Stojak.

PODIJELI