PODIJELI

Skupština trgovačkog društva Zagrebački holding d.o.o. na  sjednici održanoj u petak, 28. prosinca, jednoglasno je donijela Odluku o imenovanju Marice Dusper za članicu Uprave te Odluku o opozivu člana Nadzornog odbora Domagoja Beškera.


Imenovanoj članici Uprave četverogodišnje mandatno razdoblje započinje 2. siječnja 2019. godine, a dosadašnji je član Nadzornog odbora opozvan s današnjim danom.

Bešker je tajnik stranke Neovisni za Hrvatsku čija je predsjednica Bruna Esih, a politički tajnik i glasnogovornik Zlatko Hasanbegović. Neovisni za Hrvatsku odnedavno nisu u vladajućoj koaliciji Gradske skupštine sa Strankom rada i solidarnosti Milana Bandića i HDZ-om.

To je samo nastavak smjena nakon raskola.

Kako donosi Večernji list,  u upravnim vijećima kulturnih ustanova u gradu više nema članova NHR-a, ali ni njihovih članova obitelji.

Prvi na redu bili su Zlatko Hasanbegović, koji je maknut iz vijeća Muzeja grada Zagreba i Bruna Esih, koja je prestala biti članicom vijeća Lisinskog, kao i trenutačna pročelnica Gradskog ureda za kulturu Ana Lederer, koja više nije članica upravih vijeća Umjetničkog paviljona i Muzeja za umjetnost i obrt, ali je ostala na poziciji glavne osobe za kulturu Grada, jer je tamo izabrana natječajem. Svoje su pozicije izgubili i Dijana Machala, inače članica predsjedništva Neovisnih, koja je bila u vijeću Knjižnica grada Zagreba, a i Krunoslav Ivanišin, čovjek sa stranačke liste za gradski parlament na lanjskim izborima, a donedavno i član vijeća Muzeja suvremene umjetnosti.

U upravnom vijeću Arheološkog muzeja više nije ni Matea Brstilo Rešetar,  rođakinja Brune Esih, dok je iz Hrvatskog prirodoslovnog muzeja maknuta Zrinka Jonjić, rodbinski povezana s članom predsjedništva stranke Tomislavom Jonjićem.