PODIJELI

Najbolje slalomašice i slalomaši svijeta prvog vikenda u 2019. godini okupit će se u Zagrebu na utrkama Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa „Snow Queen Trophy“ 2019.

Slalomske utrke za žene i muškarce održat će se u subotu i nedjelju, 5. i 6. siječnja, a u Zagrebu i na Medvednici traju završne pripreme, potvrđeno je na konferenciji za medije.

Dan uoči svake utrke, od 18 do 19 sati, na klizalištu “Ledeni park“ na Trgu kralja Tomislava održat će se javno izvlačenje startnih brojeva za žensku, odnosno mušku utrku. Petnaest najboljih skijašica i skijaša doklizat će po svoje brojeve.

Miho Glavić, predsjednik Hrvatskog skijaškog saveza i predsjednik Organizacijskog odbora utrka Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa “Snow Queen Trophy“ 2019. je istaknuo:

– U Organizacijskom odboru smo osobito ponosni na činjenicu da jedan takav globalni sportski događaj dovodimo u naš grad, sada već 13. put. Ove je godine za sljemenske utrke rezerviran cijeli vikend, po prvi puta otkako se održava ova sportska manifestacija na Sljemenu, te očekujemo još veći broj navijača oko Crvenog spusta. Otprilike 2000 ljudi sudjeluje u pripremi i realizaciji sljemenskih utrka. One ne bi bile moguće bez svih sponzora, partnera i brojnih članova organizacijskog tima te volontera.

Sljemenske utrke svake godine ugošćuju 150 najboljih svjetskih slalomašica i slalomaša te više od 400 članova ekipa iz oko 25 zemalja s četiriju kontinenata, a utrke prate mediji iz čitavog svijeta. Za utrke se redovito akreditira oko 500 domaćih i stranih novinara i fotoreportera.

Osim što se utrke po prvi puta odvijaju vikendom, ove godine publiku će svakako na Sljeme privući posljednji uspjesi naših slalomaša. Na slalomskoj utrci za Svjetski kup voženoj proteklog vikenda u talijanskoj Madonni di Campiglio Istok Rodeš osvojio je sjajno sedmo mjesto s visokim startnim brojem 66, a pritom je drugu vožnju odvozio s trećim najbržim vremenom. Vrlo uspješan bio je i Matej Vidović koji je ostvario također rezultat karijere osvojivši 18. mjesto.

– Iz godine u godinu svi u reprezentaciji s nestrpljenjem iščekujemo nastup pred domaćim navijačima, na nama najdražoj utrci na Sljemenu – rekao je Rodeš, a uvjetima na stazi zadovoljan je Matej Vidović:

– Što se tiče uvjeta, mogu reći da staza nikada nije bila u ovako dobrom stanju. Užitak nam je trenirati na njoj i vrlo smo motivirani. Vjerujem kako su i meni i Istoku rezultati iz Madonne di Campiglio dodatan poticaj da i pred domaćom publikom pokažemo što možemo.

Osim njih dvojice, Hrvatsku će na slalomskim utrkama Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa „Snow Queen Trophy“ 2019. predstavljati još Filip Zubčić i Elias Kolega. Naše najbolje skijašice Leona Popović i Ida Štimac neće nastupiti na Sljemenu zbog ozljeda, ali zato će sljemenska publika imati prilike na djelu vidjeti talentiranu mladu skijašicu Andreu Komšić.

Također, gledatelji kraj staze moći će ponovno pozdraviti najboljeg hrvatskog skijaša svih vremena i mentora reprezentacije Ivicu Kostelića koji će gledatelje predvožnjama s kamerom uvesti u obje utrke.

Ženska slalomska utrka na rasporedu je u subotu, 5. siječnja. Start prve vožnje bit će u 13, a druge u 16 sati. Muški slalom održava se dan kasnije, u nedjelju, 6. siječnja, s početkom prve vožnje u 12.15, te druge u 15.30 sati.

Ulaznice za žensku utrku dostupne su po cijeni od 30 kuna za odrasle, dok cijena ulaznice za djecu od 7 do 15 godina (rođenu od 1.1.2004. do 31.12.2011.) iznosi 15 kuna. Cijene ulaznica za mušku utrku iznose 50 kuna za odrasle i 25 kuna za djecu. Cijena paketa ulaznica za obje utrke za odrasle iznosi svega 60 kuna, a za djecu 30 kuna. Za djecu do sedam godina u pratnji roditelja ulaz je besplatan oba dana.

Uz atraktivne utrke ženskog i muškog slaloma, gledateljima je kupnjom svih vrsta ulaznica u cijenu uključen prijevoz, nastup DJ-a, hrvatska navijačka zastavica, te ponovno besplatna hrana i piće po čemu je Sljeme jedinstveno u svijetu.

Ulaznice za skijaški spektakl na Sljemenu mogu se kupiti putem on line sustava www.ulaznice.hr te na ovim prodajnim mjestima.