PODIJELI

Renato Petek, gradski zastupnik Naprijed Hrvatska! – Progresivni savez, ovih je dana dobio potvrdu onog o čemu govori – autobusna linija 290 (Kvatrić – Zračna luka dr. Franjo Tuđman – Velika Gorica) prometuje bez dozvola.

Ovo je i osobna zadovoljština Peteku,  koji je na aktualnom satu Gradske skupštine 30. listopada upitao za situaciju oko linije 290 (prometuje od ožujka 2018.), nakon čega je dobio odgovor (9. studenog) od gradonačelnika Milana Bandića, Gradskog kontrolnog ureda i ZET-a da je sve napravljeno po zakonima Republike Hrvatske.

No, inspekcija Ministarstva mora, prometa i veza zaključila je (12. prosinca 2018.) da linija 290 nema potrebne dozvole čime je prekršen Zakon o prijevozu u cestovnom prometu zbog čega će prijevoznik u vlasništvu Grada Zagreba biti prekršajno sankcioniran (kazne su od 20 do 100 tisuća kuna).

Petek se u svojoj objavi na Facebooku pita hoće li zbog pogreške biti smijenjena Ljuba Žgela, direktorica ZET-a, kao što je najavio Bandić ako se pokaže da nije bilo sve po zakonu.

Je li Bandić smijenio Žgelu, direktoricu ZET-a?Nalaz inspekcije Ministarstva prometa oko ZET-ove linije 290 Kvatrić -…

Gepostet von Renato Petek am Samstag, 29. Dezember 2018