PODIJELI

Tridesettrogodišnjak je uhićen 28. prosinca zbog razbojstva i pokušaja iznude na štetu dviju državljanki Srbije.

Prva žrtva bila je 40-godišnja srbijanska državljanka. Osumnjičeni je na Božić kontaktirao ženu preko oglasa za masažu, a nakon dogovorene usluge došao je u stan u kojem je masirala predstavljajući se kao policijski službenik bez pokazivanja dokumenata kojim bi potvrdio da je policajac.

Kada je maserka zatražila od njega da joj pokaže policijsku značku, muškarac je izvadio plinski pištolj koji je legalno posjedovao, repetirao ga i od zatražio novac. Oštećena novac nije imala pa joj je muškarac uzeo osobnu iskaznicu i uz prijetnju joj naredioo da mu svakog ponedjeljka mora predavati 1000 kuna ili 100 eura.

Dva dana kasnije muškarac je došao i do stana 27-godišnjakinje, također državljanke Srbije, kojoj se predstavio kao policajac tražeći od nje da mu preda novac. Žena je prvo odbila, ali je osumnjičeni repetirao pištolj i uperio joj ga u glavu. Maserka mu je u strahu za život predala 200 eura i 800 kuna.

Osumnjičeni je sljedećeg dana, 28. prosinca, ponovno kontaktirao 40-godišnjakinju tražeći je da mu preda 1000 kuna ispred ulaza jednog trgovačkog centra, na što je oštećena, u dogovoru s policijom, pristala.

Prilikom susreta s oštećenom osumnjičeni se u jednom trenutku dao u bijeg, bacivši pištolj i njenu osobnu iskaznicu, ali su ga policajci sustigli i uhitili.

Protiv njega je ponesena kaznena prijava zbog sumnje da je počinio dva razbojništva i jedan pokušaj iznude.