PODIJELI

Zagrebačka policija je na kraju 2018. godine dovršila dva kriminalistička istraživanja kojima su zajednički – predstavnici suvlasnika stanara.

Policijski službenici na području Medveščaka dovršili su kriminalističko istraživanje nad 60-godišnjakom zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo pronevjere. Sumnja se da je 60-godišnjak kao predstavnik suvlasnika stanara stambene zgrade i upravitelj zgrade u Zagrebu tijekom razdoblja od 1999. do 2013. zaprimao uplate zajedničke pričuve stanara, protupravno ih prisvajao te uplaćivao na svoj privatni račun, ali i na račun pravne osobe u njegovom vlasništvu, a za koje uplate stanarima nije davao uplatnice niti je prikazivao izvješća o trošenju sredstava. Tijekom 14-godišnjeg razdoblja 60-godišnjak je stanarima prouzročio materijalnu štetu u najmanjem iznosu od 100.000 kuna.

I drugi slučaj je s Medveščaka.

Tridesetpetogodiđnjak je imao namjeru za radove popravka i zamjene krovišta zgrade angažirati njemu poznato poduzeće, a da bi to mogao napraviti morao je osigurati natpolovičnu većinu suglasnosti suvlasnika stanara čime bi si osigurao da postane predstavnik stanara. S tom je namjerom, u razdoblju od 13. lipnja 2018. do 7. kolovoza 2018. pribavio ili krivotvorio potpis pokojnog stanara stambene zgrade. Obrazac dokumenta Odluke suvlasnika stambene zgrade, s krivotvorenim potpisom pokojnika, predao je upravitelju stambene zgrade kao vjerodostojni dokument i temeljem Odluke osumnjičeni je evidentiran kao predstavnik stanara.