PODIJELI

U srijedu, 2. siječnja, od 19:30 sati, Cedevita će u sklopu prvog kola Top 16 faze Eurokupa 7Days u Domu sportova ugostiti MoraBanc Andorru. 

S MoraBanc Andorrom Cedevita se u Eurokupu susrela i prošle sezone u prvoj fazi natjecanja. Tada je Cedevita u Zagrebu slavila 91:73, a na gostovanju je poražena 78:71.

– Andorra je jako dobra ekipa. Igraju vrlo brzo. Imaju dobru kombinatoriku, pogotovo vanjskih igrača. Ono što nam malo ide u prilog je to da nemaju toliko unutarnje igre, gdje smo mi ipak malo deficitarni. Čeka nas jedna zahtjevna utakmica, gdje prije svega moramo odgovoriti u trkačkom dijelu da zaustavimo njihovu tranziciju i te jako dobre brze kretnje u napadu i, ako ih svedemo pet na pet, mislim da su nam onda šanse puno veće – izjavio je trener Cedevite Slaven Rimac.

Prvi strijelac Cedevite u Eurokupu ove sezone je Jacob Pullen, koji prosječno bilježi 18 poena i 3.4 asistencije po utakmici.

– Moramo izaći čvrsto na teren. Igramo kod kuće i ovo je za nas vrlo važna utakmica. Moramo pobijediti kako bi dobro započeli Top 16 fazu. Ovo je za nas odlična prilika da igramo protiv vrlo dobrih momčadi. Španjolska liga i VTB liga su jedne od najboljih liga i ovo nam je prilika da pokažemo da možemo igrati protiv momčadi iz jednih od najboljih liga u svijetu – izjavio je najbolji strijelac Cedevite.