PODIJELI

Ne stišavaju se reakcije nakon najnovijeg prelaska zastupnika u saborski klub Milana Bandića. Mladen Madjer do jučer je bio član HSS-a, na saborsku je plaću došao kao zamjenik zagrebačkog župana Stjepana Kožića, za njega nitko nije znao, pametno je šutio, dizao ruku kad je to trebalo, a sada je dignuo ruku u neočekivanom pravcu.

Dok saborska oporba neprekidno upozorava na moguću korupciju, trgovinu, nemoralne ponude…, iz saborske većine odgovornost prebacuju na stranku (stranke) koje zastupnici napuštaju. Prebjege iz SDP-a tumače katastrofom zvanom Davor Bernardić, a slične strelice upućuju se i prema šefu HSS-a Kreši Beljaku. Ali dok Bero šuti kao zaliven, valjda i sam svjestan praznine koja ga ispunjava, Beljak nikome ne ostaje dužan, osobito ne izdajnicima iz svojih redova. Tako je nadahnuto opisao Madjera:

“Moralna nakaza, izdajica i prodana duša.

Možda sam i dalje beskrajno naivan, ali vjerujem da će USKOK i ostale neovisne, nadležne državne institucije obaviti svoj posao i cijeloj javnosti otkriti pozadinu zadnje u nizu političkih kupovina odnosno zapravo političke prostitucije.

Prostitucija je još uvijek kažnjiva u Hrvatskoj, zar ne? Iako, prostitutke su prave dame u usporedbi s gnjidama i kvazipolitičarima poput ovakvih.

One barem ne lažu i ne muljaju, nego lijepo unaprijed naplate prodaju svog tijela. I barem im duša ostane čista i mirno spavaju za razliku od ovakvih ljigavaca”.

Rekao je i da mu je Madjer mucao na telefon kad ga je pitao ostaje li ili odlazi. U Uskoku su mu obećali istragu jer je uvjeren da je za transfer iz stranke sjela povelika suma novca.

Međutim, Beljak ima i prijedlog kako takve poteze izbjeći u budućnosti. Usput i teško optužuje Milana Bandića. Nama se čini da bi to trebala postati praksa u svim strankama: “Mi ćemo napuštanje stranke u budućnosti riješiti tako da prebjega sigurno neće biti. Dok sam ja predsjednik stranke, kandidati će potpisati bianco ostavke i na taj način ćemo ih preventivno čuvati od koruptivnih radnji i od ovakvih kupovina kakve izvodi čovjek koji je i biološki i politički na zalasku i koji očito nema više nikakvog straha od bilo koje institucije i radi što hoće, a radi se o Milanu Bandiću”.

PODIJELI