PODIJELI

Mikaela Shiffrin osvojila je svoju četvrtu krunu na Sljemenu, nakon što je sjajnom drugom vožnjom zadržala uvjerljivu prednost i vodeću poziciju iz prvog dijela utrke.

Ovom je pobjedom sjajna Amerikanka dostigla Austrijanku Marlies Schild koja je također četiri puta slavila na Crvenom spustu.
– Zagreb i Sljeme su mi posebni i ovdje zaista super skijam. Iako sam u nekoliko navrata imala lošije izvedbe, svaki sam put skijala drugačije, bilo pod pritiskom ili posve slobodno. Kada sam samopouzdana, kada mi je podloga odlična i brza poput ove, onda mogu iskoristiti sve prednosti ovako dobre staze te je na kraju i rezultat dobar. Uživala sam na stazi, jer sam mogla biti agresivna. Bila je to odlična utrka i uvjeti su mi savršeno odgovarali. Zahvalila bi se publici duž Crvenog spusta, jer iako dolazim iz Sjedinjenih Američkih Država, osjetila sam njihovu podršku i to me čini sretnom – rekla je na 22-godišnjakinja koja je slavila ispred Slovakinje Petre Vlhove te švicarske skijašice Wendy Holdener.

PODIJELI