PODIJELI

Župnik Župe Kraljice Apostola iz Zaprešića pater Vinko Sudar na kraju je mise u subotu okupljenima u crkvi rekao da više neće biti njihov župnik.

“Ovo je moja zadnja misu koju služim. Ne odlazim u drugu župu, napuštam svećenički poziv. Odlučio sam ići drugim putem i zasnovati obitelj”, povjerio se župljanima župnik Sudar.

Dodao je i kako je već čuo glasine prema kojima je jedna djevojka već trudna s njim te kazao da to nije istina te da je djevojka s kojom bi želio osnovati obitelj – nevina.

Vinko Sudar, rođen je 24. travnja 1982. godine u Ivankovu kraj Vinkovaca kao deveto od dvanaestoro djece. Osnovu školu završio je u rodnom mjestu gdje mu se i javila želja da postane svećenik.

Pohađajući Nadbiskupsku klasičnu gimnaziju kao sjemeništarac Đakovačke i srijemske biskupije, javila mu se želja za redovništvom, te je tako 2000. godine ušao u novicijat palotinaca u Vinkovcima gdje i položio svoje prve zavjete. Pohađao je studij filozofije na Filozofsko-teološkom institutu Družbe Isusove od 2001. do 2003. godine.

Studij teologije je započeo na palotinskoj Visokoj teološkoj školi u Vallendaru, Njemačka, a završio 2007. godine u Zagrebu na Filozofsko-teološkome institutu Družbe Isusove. Nakon đakonskog pastoralnog praktikuma u Zaprešiću gdje je i zaređen za đakona, biva zaređen za svećenika po rukama mons. Pere Sudara 7. lipnja 2008. godine.

Prvu pastoralnu službu obavlja kao župni vikar u Vinkovcima, a na jesen 2009. godine odlazi na postdiplomski studij iz psihologije i duhovnosti na Papinsko sveučilište Gregoriana u Rimu na kojem 2011. godine i postaje magistar znanosti. Na jesen iste godine dolazi u Zaprešić gdje odlukom kardinala Josipa Bozanića, nadbiskupa zagrebačkog, 4. prosinca 2011., postaje župnik.

PODIJELI