PODIJELI

Milan Bandić i Mladen Madjer, odbjegli HSS-ovac obratili su se novinarima u stranačkim prostorijama u namjeri da objasne brojne prelaske u Bandićevu stranku zbog čega su u tijeku i Uskokovi izvidi.

Bandić je u svom stilu počeo parafrazirajući Marxa: Bauk Stranke rada i solidarnosti kruži Hrvatskom, rekao je. Razloge prelaska brojnih vijećnika i zastupnika objasnio je osjećajem zastupnika kojima je “pun kufer svojih predsjednika stranaka koji nisu dorasli svom poslu”.

– Nas ideologija ne zanima, već rad za dobrobit grada i domovine i zato nam je pristupilo već 250 osoba diljem Hrvatske. Ne snubim, ne prizivam i ne kupujem jer ljudi nisu roba, ali svima poštenima su vrata otvorena, rekao je Bandić.

– Samo kad se zastupnici priključuju Bandiću, to je problem, a svi ostali prelasci su u redu, objasnio je napuštanje svoga kluba odlaskom reformiste Dumančića i svoj uspjeh objasnio činjenicom da “Hrvatska vapi za liderom koji ima sebe ima djela, a ne samo riječi”.

Osvrnuo se i na objede o lošem zdravstvenom stanju i “dušebrižnicima koji se brinu o mom zdravlju” poručio da odu s njim na jogging.

Mladen Madjer, očekivano, svoj je prelazak objasnio sukobom s Krešom Beljakom.

– U 26 godina bavljenja politikom bio sam načelnik općine i uvijek zastupao interese svojih birača i Podravine. To će mi biti lakše s Milanom Bandićem. Predsjednik HSS-a Krešo Beljak loše vodi stranku i ona ide u krivom smjeru. Beljak je ostao bez lijeve i desne ruke i to sve govori o njemu. Kao nagao čovjek čini ludosti, rekao je.

Na napise kako mu je Bandić zbrinuo kćeri priznao je da jedna kćer radi u gradskoj upravi, a druga ne radi u ZET-u jer živi u Osijeku.

Gordan Maras je nekoliko minuta nakon Bandićeve presice okupio novinare i rekao kako “ovo političko ludilo mora prestati” te opetovano optužio premijera da je politički otac takvim procesima.

PODIJELI