PODIJELI

Zagrebački solisti će u 2019. kratkim nastupima na više zagrebačkih lokacija obilježiti 65 godina od svog prvog koncerta, a prvi od niza malih obljetničkih koncerata bit će u subotu, 12. siječnja, na natkrivenom dijelu tržnice Dolac.

– Iako nam laska i potvrda je i prepoznavanje dugogodišnje kvalitete u svjetskim razmjerima, s druge strane ostavlja dojam skupe i nedodirljive glazbe. Ona je tu, dostupna je, mi smo tu i želimo to pokazati našim sugrađanima – rekao je Krunoslav Marić, predsjednik Upravnog vijeća ansambla najavljujući ovogodišnje aktivnosti.

Tako će Zagrebački solisti, u godini 65. obljetnice nakon svog prvog koncerta 5. siječnja u bjelovarskoj sinagogi, svirati građanima na nekim kultnim lokacijama poput tržnice Dolac, zagrebačke kavane, u dvorani Cibone usred košarkaške utakmice.

Svirat će i na neočekivanim mjestima poput trgovačkih centara, a ne isključuju mogućnost da dio gudačkog koncerta izvedu i u kvartovskom kafiću.

Ansambl Zagrebačkih solista osnovan je 1953. godine u okviru Radio Zagreba, a prvi koncert održali su 1954. pod umjetničkim vodstvom glasovitoga violončelista Antonija Janigra.

 

PODIJELI