PODIJELI

Načelnice Gradeca Ljubica Ambrušec i Rakovca Brankica Benc, načelnici Farkaševca Dražen Draganić i Preseke Nikola Kožar, pročelnik jedinstvenog Upravnog odjela Općine Dubrava Stjepan Požgaj i gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj potpisali su Ugovor o sufinanciranju T2 tima Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije u 2019. godini.

U timu su medicinska sestra i vozač, a radit će, tijekom noćnoga dežurstva, u ispostavi Zavoda za hitnu medicinu u Vrbovcu. Ova ispostava ima i pet T1 timova koje financira Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje. Potpisnici ugovora obvezali su se financirati rad T2 tima u godišnjem iznosu od 200.000 kuna, od čega će Grad Vrbovec osigurati 52,1 posto toga iznosa, a ostatak, razmjerno broju stanovnika, otpada na pet okolnih općina.

„Ovo je dokaz da smo, kada su u pitanju važne stvari za naše građane, jedinstveni. Povećali smo šanse da građani hitnu pomoć dobiju na vrijeme“, komentirao je gradonačelnik Denis Kralj. Davorin Gajnik, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije, rekao je da je svaka kuna izuzetno važna za funkcioniranje Zavoda te da na području Vrbovca, iz godine u godinu, raste broj intervencija hitne medicinske pomoći, ali i sanitetskog prijevoza.

PODIJELI