PODIJELI

Planinarsko društvo “Lipa” u nedjelju, 13. siječnja, organizira 17. Horvatov pohod, tradicionalni zimski planinarski pohod s hodanjem od središta Sesveta do planinarskog doma na Lipi.

To je prvo veće druženje planinara u novoj godini na istočnom dijelu Medvednice.

Okupljanje na početnoj točki kod spomenika Hrvatskim braniteljima na raskrižju Zagrebačke i Bistričke ulice u Sesvetama je do 8.30 sati.

Trasa pohoda je markirana planinarska staza br. 58 koja iz Sesveta ide šumom Divjača i dalje uz sela sesvetskog podsljemenskog područja do završnog, malo strmijeg planinarskog uspona do doma na Lipi.

Za to pješačenje je potrebno oko 4 do 5 sati ovisno o uvjetima na stazi. Na početku zadnje trećine puta, u kući prijatelja „Lipe“ Peje, sve sudionike čeka besplatna okrjepa: čaj, kuhano vino, kolači … pri čemu će organizator rado zaprimiti dobrovoljni prilog. U planinarskom domu domari pak nude već uobičajena planinarska jela.

Nakon višesatnog hodanja nagrada će biti duhovna okrjepa koju će podariti vlč. Filip Lucić, župnik iz Vugrovca, služeći sv. misu u kapeli Hrvatskih mučenika s početkom u 14 sati.