PODIJELI

U dvorani II Doma sportova, u subotu,12. siječnja, od 21 sat u košarkaškoj ABA ligi igrat će se gradski derbi Cedevite i Cibone.

Cedevita će igrati bez ozlijeđenih Marka Banića i Karla Žganeca, a nakon što je zbog bolesti propustio utakmicu protiv Zenita u Eurokupu, na klupu se vraća glavni trener Slaven Rimac, kojeg je u Rusiji mijenjao njegov asistent Teo Čizmić.

– Sigurno da će Cibona biti jako motivirana. U prošlom kolu su pobijedili. Ovo što sam vidio u zadnjih par utakmica, mislim da su u dobroj formi. Mi dolazimo poslije teškog puta iz St. Petersburga i sigurno neće biti lagano. S obzirom na borbu za prva četiri mjesta u ABA ligi, mislim da je to iznimno bitna utakmica za nas – rekao je trener Rimac.

– Cedevita je u dugom nizu bez poraza u ABA ligi i to dovoljno govori o njihovoj kvaliteti. Mi imamo određenih problema, upitan je nastup Marka Ljubičić koji cijeli tjedan nije trenirao niti je igrao Kup utakmicu tako da smo praktički bez njega i Uljarevića koji je otišao. Dobili smo Roka Rogića na jedinici koji još nije pohvatao sistem tako da ćemo tu biti znatno oslabljeni. Međutim, s druge strane, nadam se da će ovi igrači koji budu u rosteru dati sve od sebe da odigramo jednu dobru utakmicu a hoće li to biti dovoljno vidjet ćemo – rekao je Ivan Velić trener Cibone.