PODIJELI

U najljepšem gradu zagrebačke okolice pri kraju su pripreme za Samoborski fašnik, najstariju i najveću pokladna svečanost u ovom dijelu Europe, a koji će svoje 193. izdanje predstaviti od 22. veljače do 5. ožujka.

U dva vikenda i na pokladni utorak Slobodne Fašničke Republike na svoje će doći maškare svih uzrasta.

Središnja mjesta fašničkih događanja i ove su godine Trg kralja Tomislava, Trg Matice hrvatske, Kleščićeva ulica i trg kod pošte. Uz bogat zabavni program, i ove nas godine očekuju ETNOcest s taborima mjesnih odbora, SRAKAfest, SRAKOtrk te mnoštvo dječjih programa. U svakodnevnim događanjima od jutra do kasnih sati glavnom će pozornicom proći preko 4.500 izvođača: 3300 djece u povorkama, plesne grupe, zborovi, članovi mjesnih odbora s 15-ak alegorijskih kola, 500 karnevalista iz Hrvatske i inozemstva te mnoštvo raznih izvođača.

Posjetitelje će uveseljavati stalni fašnički likovi – Princ, Sraka, Sudec i Fiškal, koji će bez dlake na jeziku, komentirati aktualne društvene teme i zafrkavati se s maškarama. Najmaštovitije maske očekuju vrijedne nagrade, a svi detalji o načinu sudjelovanja te fašničkom programu bit će uskoro objavljeni.

Potrebno je samo u kalendaru zaokružiti vikende od 22. veljače do 3. ožujka i sjetiti se stare samoborske: Bedaki noriju svaki dan, a pametni samo na fašnik!

PODIJELI