PODIJELI

Prema najavi gradonačelnika Zagreba Milana Bandića, radovi na gradnji nove sljemenske žičare započet će 25. siječnja i sve će biti gotovo u 15 mjeseci.

To je Bandić izrekao u srijedu kada je uime Grada Zagreba potpisao ugovor s Rankom Predovićem, direktorom izvođača radova GIP Pionir.

Cijena gradnje bit će oko 300 milijuna kuna, bez PDV-a.

– Bit će zapisano zlatnim slovima u povijest Zagreba da smo 16. siječnja 2019. potpisali ugovor s konzorcijem koji će za 15 mjeseci završiti sljemensku žičaru – rekao je Bandić.

Rekao je i da će, kao što je najavio, osobno obilježiti početak radova, kad će biti “zakopana prva lopata”.

Nova sljemenska žičara, u odnosu na staru, imat će četiri i pol puta veći kapacitet ljudi u satu, koji će za 16 i pol minuta doći na Sljeme, prelazeći duljinu od 5000 metara u 84 gondole s 10 mjesta.

Bandić je podsjetio da su projekt sljemenske žičare “počeli operativnije” prije skoro dvije godine kada su projektirali rekonstrukciju pruge Mihaljevac-Dolje, kao prvu fazu. Druga faza je bila raspisivanje natječaja za opremu žičare koja je završila prije godinu dana, a koju je na javnom nadmetanju dobila tvrtka “Doppel Mayr”, za oko 111 milijuna kuna.

Direktor GIP Pionira Ranko Predović rekao je da je taj ugovor posebna obveza njega i njegove tvrtke.

– U sljedećih godinu dana to gradilište će imati prioritet pred svim ostalim našim gradilištima, uložit ćemo posebni trud i nadam se da ćete svi na kraju biti zadovoljni i da ćemo se možda vidjeti i prije roka.

PODIJELI