PODIJELI

U drugom nastupu na SP za mlađe seniore, hokejaši na ledu Hrvatske poraženi su u Domu sportova od Srbije sa 4:1 (1:0, 1:0, 2:1).

Prva trećina u potpunosti je pripala Srbiji, a Hrvatska je tih 20 minuta igrala u velikom grču, bez dodavanja i izglednih prilika. Vodeći gol Srbija je postigla već u 5. minuti. Na asistenciju Sergeja Čurćića u listu strijelaca upisao se Vasilije Anđelković.
Ni druga trećina nije počela ništa bolje. Hrvatska je igrala vrlo mlako, bez karaktera i žustrine. Srbija je iskoristila takvu situaciju i u 38. minuti povećala vodstvo na 2:0, a strijelac je bio Petar Mirkov.

Otvaranje posljednje trećine nastavilo se u istom tonu. Srbija povećava vodstvo i u samo dvije minute zabija još dva gola za vodstvo od 4:0 (Marko Dragović je zabio u 42., a Srđan Subotić u 44. minuti). Utješni gol za Hrvatsku, dvije minute prije kraja utakmice postiže Patrik Dobrić, na asistenciju Leonarda Zanoffa.

U preostale dvije odigrane utakmice, Izrael je pobijedio Meksiko 5:1, a Nizozemska je bila bolja od Belgije 9:4.
Na tablici vodi Srbija sa šest bodova, Hrvatska, Izrael, Nizozemska i Belgija imaju po tri boda, a Meksiko je bez bodova. U četvrtak je slobodan dan na SP-u.

Raspored petak, 18. siječnja 2019.:
13:00 Nizozemska – Meksiko
16:30 Srbija – Izrael
20:00 Hrvatska – Belgija

PODIJELI