PODIJELI

Od 1. veljače više se neće moći kupovati karte od 15 kuna za vožnju tramvajima i autobusima ZET-a, doznaje Večernji list.

Pompozno najavljivana ideja završila je svoj posao nakon pola godine.

Umjesto neželjene karte, vozači će uskoro početi prodavati dvije vrste voznih karata, onu od 6 kuna koju na kioscima i dalje možete nabaviti za 4 kune te za 10 kuna koja na kioscima košta 7 kuna.

Na obje nove vozne karte pisat će da je kupljena kod vozača.

– Željeli smo da se smanji pritisak na vozače, a i da se putnicima iziđe u susret tako da i u vozilu ima karti svih cjenovnih kategorija – pojasnio je predsjednik Sindikata vozača i prometnih radnika ZET Zagreb Anto Jelić, koji je i prijedlog o vraćanju svih karti u buseve i tramvaje uputio upravi ZET-a, a i gradonačelniku Milanu Bandiću.

– Ideja jest da karte u vozilima ipak budu nešto skuplje jer se, eto, kupuju kod vozača. Zato će ova od šest zapravo predstavljati onu od četiri kune, a ova od deset zapravo je ona koja se na kioscima može kupiti sad za sedam kuna – dodao je Jelić.

ZET će prodavati četiri vrste karata. Na kioscima i u prodavaonicama gradskog prijevoznika moći će se kupiti 30-minutna od četiri kune, 60-minutna od sedam i 90-minutna od 10 kuna. U autobusima i tramvajima kupovat će se karte za šest i deset kuna.

PODIJELI