PODIJELI

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad trojicom osumnjičenih (23, 40 i 52 godine) zbog osnova sumnje da su počinili 15 kaznenih djela računalnog krivotvorenja i kazneno djelo prijevara.

Dosadašnjim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnova sumnje da je 23-godišnjak počinio kazneno djelo prijevara tako da je kao zaposlenik autobusnog poduzeća, iz autobusa otuđio karticu za kupovinu goriva, koju je dao 40-godišnjaku i 52-godišnjaku koji nisu zaposlenici autobusnog poduzeća. Sumnja se da su 40-godišnjak i 52-godišnjak od 16. studenoga do 3. prosinca 2018. godine, lažno se predstavljajući kao ovlaštene osobe autobusnog poduzeća, plaćali troškove u benzinskim crpkama na Čulinečkoj cesti, Sesvetskoj cesti te Slavonskoj aveniji, autorizirajući se sigurnosnim PIN-om koju im je dao 23-godišnjak i na taj način pričinili štetu od 66.000 kuna te počinili 15 kaznenih djela računalno krivotvorenje.

Policijski službenici nastavljaju daljnje kriminalističko istraživanje te će nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti posebno izvješće kao nadopunu kaznene prijave.

PODIJELI