PODIJELI

Zagrebačka policija je i prošlog vikenda imala pojačanu akciju nadzora prometa, a za vrijeme akcije utvrđena su ukupno 1142 prometna prekršaja.

Najviše, njih 500, je bilo zbog nepropisne brzine, 121 vozač je vozio pod utjecajem alkohola, 71 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa, 49 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, šest prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava, sedam pod zabranom, sedam prekršaja upravljanja neregistriranim ili tehnički neispravnim vozilom i zabilježeno je 381 ostalih prekršaja.

Najveće zabilježene koncentracije alkohola kod vozača i vozačica su:

– u nedjelju, 20. siječnja 2019. godine u 00.45 sati, 43-godišnjak je upravljao teretnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka kolnikom Ulice Dubrava u smjeru zapada. Obavljenom kontrolom kod križanja s Dankovečkom ulicom izmjerena mu je koncentracija od 2,54 g/kg alkohola u organizmu.

– danas, 21 siječnja 2019. godine u 3 sata, 30-godišnjakinja je upravljala osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka kolnikom Slavonske avenije u smjeru istoka. Obavljenom kontrolom kod raskrižja s Rakušinom ulicom izmjerena joj je koncentracija od 1,50 g/kg alkohola u organizmu.

Jedna je osoba odbila preliminarno testiranje na drogu. Od 121 prekršaja vozača s alkoholom u krvi ili odbijanjem alkotestiranja, kod 21 vozača (17,3%) alkotestiranjem je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu veća od 1,5 g/kg, i evidentiran je 31 mladi vozač (25,6%) kojima je izmjerena koncentracija alkohola u nadzoru prometa.