PODIJELI

Reprezentacija Srbije u hokeju na ledu osvojila je IIHF U20 Svjetsko prvenstvo održano u Ledenoj dvorani Doma sportova i osigurala prelazak u viši rang natjecanja, diviziju II grupa A.

Hrvatska mlada reprezentacija osvojila je drugo mjesto i srebrnu medalju te ostanak u Diviziji IIB, a Nizozemska je osvojila brončanu medalju. Posljednja na SP-u je reprezentacija Meksika koja ispada u Diviziju III.

U posljednjoj utakmici prvenstva Hrvatska je pobijedila Izrael 2:1 (1:0, 1:0, 0:1), u utakmici koja nije utjecala na konačni plasman pa je glavni trener reprezentacije Danijel Kolombo šansu odlučio dati i drugom golmanu Luki Goršiću.

Srbija je u prvoj utakmici dana bila bolja od Nizozemske 6:2 (2:1, 2:1, 2:0) i osigurala zlatnu medalju. Belgija je bila bolja od Meksika 7:2 (2:2, 0:0, 5:0).

Za najboljeg golmana prvenstva izabran je hrvatski golman Domagoj Troha; najbolji obrambeni igrač je Andrija Španjević iz Srbije kao i najbolji napadač SP-a Marko Dragović.

U sklopu projekta «Fair Play Live Fair», nagradu za Fair Play koja se dodjeljuje reprezentaciji s najmanjim brojem kaznenih minuta, dobila je reprezentacija Srbije.

Konačni poredak: 1. Srbija 15, 2. Hrvatska 12, 3. Nizozemska 9, 4. Belgija 6, 5. Izrael 3, 6. Meksiko 0 bodova.