PODIJELI

Udruga Kolibrići organizira prosvjed ‘Spinraza za sve’ u subotu, 26. siječnja u 11 sati, na Trgu Svetog Marka u Zagrebu.

Iz udruge poručuju kako su obećali štititi pravo na liječenje svih oboljelih od spinalne mišićne atrofije. “Za razliku od premijera i ministra zdravstva mi držimo do svoje riječi i ispunjavamo svoja obećanja. Nakon Omiša, Siska, Pisarovine i Novske došao je red i da na Trgu Sv. Marka u Zagrebu poručimo vladajućima kako nećemo trpjeti diskriminaciju u liječenju oboljelih od SMA. Struka je rekla da lijek ima učinka i na djecu na respiratoru, kao i na starije od 18 godina. Rečeno je da su negdje morali podvući administrativnu crtu”, navode u pozivu Kolibrići.

Smatraju kako zdravstvene institucije Hrvatske svjesno diskriminiraju dio oboljelih. Svi građani trebaju imati jednako pravo na pristup liječenju. Zemlje u okruženju liječe sve svoje oboljele svjesne da oni vremena za čekanje nemaju, jer se radi o izrazito teškoj i progresivnoj bolesti. Nitko nema pravo uzeti nadu oboljelima od SMA i mogućnost da se danas zaustavi ova bolest. Danas su žrtve diskriminacije u liječenju naši najmiliji, već sutra to mogu biti vaša djeca, braća, sestre, prijatelji. Dođite i podržite nas u borbi za ostvarivanjem prava na liječenje svih oboljelih od SMA, apeliraju organizatori prosvjeda.

Udrugu ‘Kolibrići’ osnovali su 2011. godine roditelji djece s najtežim teškoćama u razvoju, koja su ovisna o aparatima za održavanje na životu, s ciljem da im poboljšaju osnovne životne uvjete.

PODIJELI