PODIJELI

Udruga članova GNK Dinamo “Dinamo – to smo mi” u kultnom restoranu Plavi 9 predstavila je, uz legende Dinama Željka Hohnjeca i Drage Vabeca, Tonfu i Babkea iz Kawasaki 3P, niz kulturnih aktivnosti pod nazivom ‘Dinamovo proljeće’.

Veliki koncert 23. veljače u Domu sportova, izložba klupskih eksponata u Galeriji Kranjčar, film u kinu Europa, tribina Potencijali Dinama neka su od događanja kojim će se u veljači i ožujku obilježiti europske utakmice kluba.

– Želimo probuditi građansku podršku igračima i uključiti u stvaranje pozitivne atmosfere i dizanja na noge svih kojima je Dinamo pri srcu. Aktivnosti će se nizati sve do ožujka, a pripremamo još neka iznenađenja. Kulminacija je svakako koncert u Domu sportova u subotu 23. veljače, kada će nastupiti Jura Stublić & Film, Kawasaki 3P, Tram 11 i Šank – najavio je predsjednik Udruge Juraj Čošić i pozvao sve koji dišu plavo te vole svoje klub i grad da proslave uspjehe igrača i probude duh zagrebačkih ulica.

Drago Vabec igrač koji je bio dio postave koja je dogurala do proljeća u Europi prisjetio se utakmica iz 70-ih godina prošlog stoljeća i naglasio kako je podrška Dinamu tada bila iznimna.

– Vabecovo Međimurje, moje Zagorje i vjerujem dinamovci iz svih dijelova Hrvatske i svijeta vole ovaj klub, ali je ta podrška izostala zadnjih 10 godina. Nekad je 15 vagona okićenih zastavama stizalo na utakmicu u Zagreba, a vlak je izgledao kao u Indiji. Trebamo djeci vratiti tu ljubav koju smo mi imali i zato pozdravljam ovaj projekt i nadam se da će uspjeti – rekao je Željko Hohnjec, koji je s veseljem pristao biti ambasador ‘Dinamova proljeća’.

Osim koncerta, zbog pokrivanja troškova organizacije, većina aktivnosti će biti besplatne za građane. Jedna od njih je i izložba u Galeriji Kranjčar koja će otvoriti svoja vrata posjetiteljima.

Raspored Dinamova proljeća:

KONCERT
Jura Stublić & Film, Kawasaki 3P, Tram 11 & Šank
Dom sportova – Zagreb
Subota, 23. veljače, od 20 sati

Ulaznice kreću u prodaju u petak, 25. siječnja po ‘early bird’ cijeni od 50 kn koja će vrijediti do 3. veljače. Od ponedjeljka 4. 2. za ulaz će trebati izdvojiti 60 kn, a na sam dan koncerta 70 kn. Službena prodajna mjesta su svi Vivas Barovi, Bar & Club History (Tkalčićeva 68), Bad Blue Boys Fan Shop (Ilica 37), Mali Medo (Tkalčićeva 36), Pivnica Medvedgrad (Ilica 49), Fakin Craft Bar (Vukovarska 68), sva prodajna mjesta Eventima i online na www.eventim.hr.

IZLOŽBA
Izložba povijesno vrijednih eksponata NK Dinamo (dresovi, šalovi, zastavice, plakete, ulaznice, fotografije)
Galerija Kranjčar, Kaptol 26
Trajanje izložbe od 9. do 19. veljače
Ulaz slobodan

DOKUMENTARNI FILM
Prikazivanje filma „Dinamovo proljeće – 20 godina poslije“, Ištvan Filaković, Vladimir Kleščić (2002. HRT)
Kino Europa
Ponedjeljak, 18. veljače, od 17 sati
Ulazak slobodan do popunjenja mjesta u dvorani prethodnom rezervacijom

TRIBINA
Potencijali Dinama
Novinarski Dom
Ožujak 2019.