PODIJELI

Tijekom boravka predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović u Velikoj Gorici, ministar državne imovine Goran Marić dodijelio je županu Stjepanu Kožiću te gradonačelniku Svete Nedelje Dariju Zurovcu ugovore o darivanju državnih zemljišta. Zagrebačkoj županiji darovano je tako zemljište u Donjoj Bistri, gdje bi se trebala izgraditi Specijalna bolnica za kronične bolesti dječje dobi, dok je Svetoj Nedelji darovano zemljište od 25 tisuća četvornih metara za potrebe daljnjeg gospodarskog rasta.

Predsjednica je zahvalila ministru Mariću na zalaganju i trudu što se ubrzao postupak predaje državne imovine na jedinice lokalne samouprave.

Za Zagrebačku županiju ova je odluka itekako bitna, jer uvjeti u objektu bolnice koji je izgrađen 1773. godine nisu primjereni. U kratkom roku stoga moramo izgraditi novu bolnicu. Ja vjerujem kako ćemo u kratkom vremenu pripremiti dokumentaciju te onda započeti s gradnjom. Nadam se da polovicom sljedeće godine mogu započeti i konkretni radovi uz zatvaranje financijske konstrukcije, istaknuo je župan Stjepan Kožić.

Gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec izjavio je da će darovano zemljište biti od koristi za cijeli grad, koji je Grad poduzetništva.

PODIJELI