PODIJELI

Aktualni sat 19. sjednice Gradske skupštine Grada Zagreba započeo je pitanjem Darka Klasića o drvenom nadvožnjaku u Kustošiji koji samo što se nije srušio na prometnu ulicu. Gradonačelnik je, prema običaju obećao žurno riješiti problem.

Renato Petek pitao je za sustav odvoza otpada koji je najgori od svih glavnih gradova u EU. Milan Bandić relativizirao je Petekove tvrdnje i obećao pisani odgovor, te izrazio sumju u podatke Europske komisije.

Vesna Nađ pitala je za seksističke plakate u tramvajima i Bandićeve seksističke izjave prema novinarkama te zatražila uvođenje građanskog odgoja u školama. Njezini navodi su za Bandića “ispaljivanje metaka bez veze”. Zadržao je pravo da nekome može reći da grakće, ako grakće!? Nije imao ni komentar o predavanju jednog fratra u VII. Gimnaziji o izazovnom odijevanju djevojaka.

Dubravka Brezak Stamać pitala je za digitalizaciju u školama, a Mateja Mišića zanimala je gradnja sljemenske žičare koja je skuplja od gotovo svih poznatih u Europi. Optužio je gradonačelnika za potpis ugovora s Pionirom o gradnji bez odluke Skupštine. Naime, u proračunu je predviđeno 79 milijuna za žičaru, a vrijednost ugovora je 300 milijuna kuna. Bandić je odbio sve optužbe o precijenjenom poslu i mahao demantijem koji su poslali RTL-u, postaji koja je objavila prilog o skandaloznoj razlici u cijeni zagrebačke i švicarske žičare.

Zastupnici su minutom šutnje odali počast preminulom Anti Todoriću, direktoru Zagrebački cesta

Jozo Miličević traži bolju informiranost o djelatnostima vijeća gradskih četvrti.

Miljenka Ćurković iz Radničke fronte primjećuje kako zbog porasta iznajmljivača soba za dnevni najam nedostaje stanova za iznajmljivanje, posebno studentima. Svibor Jančić zabrinut je Medvednicu koja “sve više ćelavi” zbog prekomjerne sječe šuma, ali Bandić za to ne može odgovarati jer nije u ingerenciji grada.

Nenad Matić tražio je nadstrešnice na autobusnim stajalištima u Sesvetama. Na pitanje Saše Molana o obećanom Jarunskom mostu i produžetku Vrapčanske te neradu u svojim mandatima, Bandić je obećao pisani odgovor.

Darinko Kosor (HSLS) stavio je mandat u mirovanje, a Ana Lederer s liste Brune Esih vratila se u skupštinu.

PODIJELI