PODIJELI

Na kraju trodnevne posjete Zagrebačkoj županiji predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović posjetila je Dugo Selo gdje je za nju u dvorani Preporod pripremljen svečani kulturno umjetnički program kojeg su izveli članice i članovi KUD-a Preporod i učenici i učenici Glazbene škole Dugo Selo.

Gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian ponosan je posjetom predsjednice gradu Dugom Selu, naglasivši činjenicu kako je Dugo Selo kontinentalni grad s najvišim vitalnim indeksom. „Mi smo grad djece i mladih i oni su naš najveći ponos i naša budućnost. Zato su s nama učenice i učenici Glazbene škole Dugo Selo i članovi našeg stoljetnog KUD-a Preporod koji svi zajedno nižu izvanredne rezultate gdje god sudjeluju, no to su i naši sportski klubovi, naši građani – svi u zajedništvu, s voljom, pod dobrim vodstvom postižemo naš cilj“, poručio je gradonačelnik Panian. Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić istaknuo je kako je trodnevno druženje gradovima i općinama Zagrebačke županije zaključeno s dugoselskim talentima – mladim glazbenicima i plesačima koji su ne samo ponos ovog grada, već i Županije, u nadi da će ovakvih susreta biti još u budućem razdoblju.

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović zahvaljujući se domaćinu Zagrebačkoj županiji na boravku i obilasku županijskih gradova i općina, izrazila je osobitu radost što se nalazi u Dugom Selu – grad s najvišim vitlanim indeksom u kontinentalnoj Hrvatskoj. „Vaš gradonačelnik jutros je s ogromnim entuzijazmom govorio o Dugom Selu, a posebno o mladima, zato me naročito vesele njihovi nastupi“, istaknula je predsjednica Grabar Kitarović zaželjevši im puno uspjeha u daljnjem radu. Predsjednica je također navela da je Zagrebačka županija bitna za grad Zagreb, kako demografski, gospodarski, tako i turistički, kulturno te da saznanja prikuplja tijekom ovih dana sadrže „puno elemenata za dobar program Vlade za pomaganje lokalnoj upravi i samoupravi na realizaciji projekata koji će omogućiti da nam građani ostaju u Županiji, u Hrvatskoj“, zaključila je predsjednica.

PODIJELI