PODIJELI

Jedna mala pobjeda koja će građanima Zagreba u sljedeće četiri godine uštedjeti barem 15 milijuna kuna, slavodobitno je objavio Tomisla Tomašević, gradski zastupnik pokreta Zagreb je naš!

Naime, njegova stranka i klub lijevog bloka s cijelom oporbom, ali i nekoliko zastupnika vladajuće većine prije godinu dana uspjeli su zaustaviti dva Bandićeva pokušaja da održavanje građevina odvodnje oborinskih voda s gradskog poduzeća VIO prebaci privatnim poduzećima za što bi u sljedeće četiri godine Grad platio čak 28 milijuna kuna.

Obrazloženje gradskih vlasti bilo je da od 2013. godine Zagrebački holding nije uspio iz tri pokušaja javne nabave kupiti potrebna vozila u vrijednosti 16 milijuna kuna zbog nepravilnosti postupka pa je zato do 2017. unajmljivao privatna poduzeća i na to već potrošio 10 milijuna kuna.

“Nakon što smo prije godinu dana osujetili Bandićev plan da se na privatna poduzeća potroši još 28 milijuna kuna, u 2018. je tu djelatnost u potpunosti radilo gradsko poduzeće VIO. Gradska je skupština izglasala da tu djelatnost narednih godina radi gradsko poduzeće VIO, a čak i ako kupi dodatna vozila i dalje ćemo u četiri godine proći barem dvostruko jeftinije nego da smo unajmili privatna poduzeća, a da ne govorim o uštedama na duži rok. Konačno smo počeli zaustavljati ovakvu gradonačelnikovu praksu u brojnim komunalnim uslugama!”, zaključuje Tomašević.

PODIJELI